Aantal personen: 4
15 minuten
2 eetl. zonnebloemolie
1 ui
1 teen knoflook
100 gr zoetzure paprika
100 wortelen uit pot
3 schijven ananas
2½ dl bouillon
2 eetl. tomatenketchup
1 eetl. sojasaus
1 eetl. azijn
2 eetl .bruine suiker
1 theel. gemberpoeder
1 eetl. aardappelzetmeel
zout & peper
kipfilet
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten.
Voeg, paprika, wortelen,.ananas, bouillon,tomatenketchup,sojasaus,bruine suiker en de gemberpoeder toe.
Breng het mengsel aan de kook.
Roer van het aardappelzetmeel met wat water een papje en bindt hiermee de saus.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snij de kipfilet in reepjes en bak deze bruin krokant.
Leg de reepjes kip in de saus en laat alles warm worden.
Geef hierbij rijst.
Bron/inzender: marionsrecepten.nl
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |